Adauga reteta de mancare
Sosuri Sos de vin pentru peste rasol

Sos de vin pentru peste rasol

5 0 0 0
Adaugata de:
melania_cat
Mod de preparare
Faina si untul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3 randuri, amestecind bine pina se desfac cocoloasele si la urmp se toarna vinul.

Se lasa sa fiarba 2-3 clocote ca sa se lege, apoi cratita se ia de pe foc. Galbenusurile se freaca cu smantina si, facultativ, se pune o lingurita cu mustar; totul se amesteca cu sosul fierbinte. Pentru aroma, se adauga marar, patrunjel, tarhon, dupa gust.


Mod de servire
Ingrediente

• 50 g unt,
• - 30 g faina,
• - 2 galbenusuri,
• - 100 ml smantina,
• - 200 ml vin alb sec,
• - 1/2 l supa in care a fiert pestele
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu