Adauga reteta de mancare
Sosuri Sos Ragu

Sos ragu

5 0 0 0
Adaugata de:
popescumelinda
Timp de preparare:
35min.
Mod de preparare
Se taie zarzavaturile si se pun la calit intr-o oala incapatoare in care am incins uleiul.
Adaugam carnea macinata si amestecam, carnea o sa lase apa dar avem grija sa amestecam pana se evapora.
Adaugam vinul si il lasam sa se evapore, atentie sa nu se arda carnea, amestecati din cand in cand si tineti focul mic.
Adaugam sare (daca aveti sare groasa e mai buna) punem piper si turnam sosul de rosii.
Lasam sa fiarba cca 2 1/2 h sau daca folosim oala cu presiune cca 45 minute.

Mod de servire
Ragù

Ragù e o mancare foarte raspindita in Italia si are foarte multe variante, la fel cu sarmalele noastre, culmea e ca toate variantele sunt bune si de fiecare data cand ajunge o mancare cu ragù pe masa da un aer de sarbatoare!
Ingrediente


• -700 g carne macinata manzat (se poate folosi si amestec vita cu porc)
• o ceapa
• un morcov
• -o bucata de telina impreuna cu cateva frunze
• -1 l sos de rosii (nu bulion, ci passata , adica rosii fara piele trecute prin sita sa se paseze)
• -50 ml vin alb
• -ulei masline
• -sare, piper
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu