Adauga reteta de mancare
Salate Salata greceasca cu menta si oregano

Salata greceasca cu menta si oregano

5 0 0 0
Adaugata de:
lauraiorga
Mod de preparare
Se face sosul de vinegreta cu ingredientele aromatice. Frunzele de menta, oregano si patrunjel se rup de pe tulpinita si se toaca mare. Intr-un castronel se amesteca otetul cu sarea si piperul, se toarna treptat uleiul de masline, batand continuu pana se obtine un sos gros. Se adauga plantele aromatice tocate si se bate iar sosul. Se gusta de sare si piper. Se taie rosiile felioare, castravetii se curata de coaja si se taie rondele. Se scoate coada ardeilor cu un cutit ascutit, se inlatura semintele si se taie ardeii in doua, fiecare jumate se taie in 4 fasii pe lungime. Se curata ceapa si se taie rondele, care se desfac apoi cu degetele. Se taie branza feta in felii groase de 1 cm, se pun una peste alta si se taie cubulete. Se adauga peste branza, rosiile, ardeiul, castravetii, ceapa si sosul de vinegreta batut bine.Se amesteca totul cu doua linguri, se adauga maslinele, se gusta de sare si piper.



Mod de servire
Ingrediente

• 1 kg rosii medii ca marime , 2 castraveti mici , 2 ardei grasi , 1 ceapa rosie , 200 g branza feta , 100 g masline Kalamata
• Pentru sosul vinegreta:
• 3 crengute de menta proaspata , 3 crengute de oregano proaspat , 5 crengute de patrunjel proaspat , 3 linguri de otet de vin negru , 100 ml de ulei de masline extra virgin , sare si piper dupa gust
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu