Adauga reteta de mancare
Mancaruri Tocanita de pui cu inel de mamaliga

Tocanita de pui cu inel de mamaliga

5 0 0 0
Adaugata de:
popescumelinda
Timp de preparare:
45 minute aprox.
Mod de preparare
Se spala si se curata bine pulpele. Le trecem putin prin flacara aragazului ca sa eliminam tot puful de pe piele.
Taiem ceapa marunt iar morcovii curatati ii taiem rondele, punem la prajit in ulei incins si presaram cu sare. In acest mod ceapa se inmoaie mai repede si e mai usor de digerat.
Adaugam pulpele si le lasam sa prinda un pic de culoare dupa care adaugam boiaua.
Amestecam bine, mai punem si piperul dupa care acoperim cu apa si lasam la fiert timp de cca 1h sau pana vedem ca se desprinde carnea de pe oase. Se fierbe la foc mic in oala acoperita cu capac.
Pregatim o ingroseala cu faina si laptele, o punem in oala, adaugam smantana si patrunjel mai dam un clocot dupa care acoperim cu un capac si lasam la cald.
Mamaliga: intr-o oala incapatoare punem apa cu sare si punem pe foc
Incepem sa varsam faina in oala si cu o ligura de lemn amestecam bine, cand e gata faina continuam sa amestecam.
Daca folosim faina de malai precopt timpul de coacere e mai scurt, in caz contrar amestecam pana vedem ca mamaliga se desprinde de fundul ceaunului.
Intr-o forma unsa cu unt din belsug punem mamaliga fierbinte si cu o ligura unsa cu unt apasam mamaliga pt. compacta bine straturile.
Dupa cca 5 minute rasturnam mamaliga pe o farfurie incapatoare si adaugam bucati de carne si sos.


Mod de servire
Servim cald cu muratura sau salata.
Ingrediente

• pulpe de pui
• 2 cepe
• 2-3 morcovi
• 1 -2 linguri faina
• putin lapte
• smatana
• patrunjel
• sare
• piper
• ulei
• boia

• Pt mamaliga

• 2 l apa
• 500 g faina malai precopt
• 1 lingura sare mare



Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu