Adauga reteta de mancare
Mancaruri Spagete marinaresti

Spagete marinaresti

5 0 0 0
Adaugata de:
popescumelinda
Timp de preparare:
45min.
Mod de preparare

Razuieste scoicile. Clateste-le de mai multe ori cu apa rece, amestecandu-le. Scurge-le, pune-le intr-o cratita de fonta, impreuna cu vinul, 1 catel de usturoi curatat si zdrobit, 4 fire de patrunjel si un praf de piper. Acopera totul.

Lasa scoicile sa se deschida, la foc potrivit, amestecand des, timp de circa 10 minute. Ia vasul de pe foc.

3. Cand scoicile s-au racit, inlatura cochiliile si strecoara zeama in care au fiert. Adauga-i sofranul, uleiul, restul de patrunjel tocat si 2 catei de usturoi tocati. Pastreaza totul la cald.

Fierbe 3 litri de apa cu sare. Pune spaghetele in apa clocotita si lasa-le sa fiarba 8-9 minute, clocotindu-le bine si amestecandu-le din cand in cand. Verifica daca au fiert, scurge-le si toarna-le intr-un vas mare, preincalzit. Adauga scoicile si zeama cu patrunjel. Amesteca si serveste imediat.

Pont: Poti imbogati reteta, adaugand moluste, pe care le vei pune sa se deschida impreuna cu scoicile, creveti decorticati, stridii si rondele de calamar, rumenite in ulei.



Mod de servire
Se serveste cald.
Ingrediente


• 400 de grame de spaghete
• 3 kg de scoici de apa dulce
• 100 ml de vin alb sec
• 3 linguri cu ulei de masline
• 3 catei de usturoi
• 1 legatura mare de patrunjel
• cateva pistiluri de sofran (optional)
• sare
• piper



Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu