Adauga reteta de mancare
Mancaruri Sushi cu ton

Sushi cu ton

5 0 0 0
Adaugata de:
ssy
Mod de preparare
Speli orezul de mai multe ori, pana cand apa ramane limpede. il fierbi la foc mic, timp de 7-8 minute, in 500 ml apa usor sarata. Cand apa a scazut, stingi focul si acoperi vasul cu un capac, pentru alte 10 minute.
Pentru a obtine sosul, amesteci otetul cu zaharul si sarea, pana la completa dizolvare. Torni sosul peste orez si omogenizezi, folosind doua ustensile de lemn.
Speli castravetele. Cureti, speli si tai marunt ceapa. Scurgi tonul din conserva si il amesteci cu ceapa si 1 lingura sos de soia. Tai castravetele in bastonase subtiri si lungi.
Intinzi un servet de bambus. Asezi peste el intai o folie de plastic, apoi o foaie sushi-nori. intinzi 1/3 din orez, iar deasupra pui ton si bastonase de castravete. Rulezi ajutandu-te de bambus. Procedezi la fel pentru celelalte doua foi de alge.
Despachetezi ruloul din folia de plastic. Umezesti lama unui cutit bine ascutit si tai ruloul in bucati de aproximativ 4-5 cm.

Mod de servire
Le servesti stropite cu sos de soia, alaturi de bucatele de radacina de ghimbir murat.
Ingrediente

• 3 foi de sushi-nori (foi de alge uscate si presate)
• 200 g orez cu bobul lung
• 3 linguri otet (de preferat otet din orez)
• 4 lingurite zahar brun
• 1/2 lingurita sare de mare
• 2 conserve ton in suc propriu
• 1 castravete lung
• 1 ceapa
• 3 linguri sos de soia
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu