Adauga reteta de mancare
Mancaruri Vinete cu sos de busuioc si usturoi

Vinete cu sos de busuioc si usturoi

5 0 0 0
Adaugata de:
popescumelinda
Timp de preparare:
35min.
Mod de preparare
Spalam vinetele , le taiem rondele de 4-5mm, le prasaram cu sare si le lasam cel putin o ora.
Scurgem apoi lichidul care se formeaza si stergem/tamponam bine cu servetele de hartie absorbanta.

Incingem ulei intr-o tigaie mai incapatoare , dam feliile de vinete prin faina, scuturam surplusul si prajim 2-3 min pe fiecare parte. Pe masura ce le prajim, le scoatem pe hartie absorbanta, pentru a inlatura eventualul surplus de ulei.

Pisam usturoiul sau il dam pe razatoare mica, il amestecam cu 1-2 lingurite de ulei, sare si piper. Amestecam bine pana se formeaza o pasta , ca o maioneza. Adaugam zeama de lamaie, apa minerala, patrunjelul si busuiocul.
Omogenizam bine. Trebuie sa fie un sos compact, mai gros.
Intr-un vas, punem un rand de vinete, turnam 2-3 linguri de sos, apoi din nou vinete si sos, pana terminam si vinetele si sosul.

Lasam la temperatura camerei cel putin 30min. pentru ca gusturile sa se intrepatrunda.





Mod de servire
Se serveste cu diferite garnituri ? orez, paste ,cartofi natur- sau simpla.
Ingrediente

• 2-3 vinete,

• 4-5 catei de usturoi,

• 1 lamaie,

• 2 linguri faina,

• 1 lingura patrunjel taiat marunt,

• 1 lingura busuioc verde taiat marunt sau busuioc uscat,

• ulei de masline,

• 2 linguri apa minerala

• sare, piper.





Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu