Adauga reteta de mancare
Mancaruri Sarmalute de post

Sarmalute de post

5 0 0 0
Adaugata de:
Hellenaa
Mod de preparare
Se aleg frunzele de varza, se scot nervurile groase, apoi se lasa in apa rece, la desarat. Ceapa si morcovul, curatate si spalate, se toaca marunt sau se dau pe razatoare. Se calesc in ulei cateva minute, apoi se adauga ciupercile taiate marunt si orezul.

Se pune sucul de rosii si se lasa pe foc pana cand se umfla orezul. La sfarsit, se presara mararul tocat fin. Se formeaza apoi sarmalutele, se aranjeaza in oala peste restul de varza, tocata fideluta.

Se aromatizeaza cu cimbru si foi de dafin, se acopera cu un alt strat de varza tocata si se toarna apa cat sa acopere continutul oalei. Se lasa la fiert sub capac, pe foc molcom, vreo trei sferturi de ceas, apoi se muta in cuptorul


Mod de servire
Ingrediente

• o varza murata (mai mare), 250 g orez, 200 g stafide, o ceapa mare, un morcov, 150 g ciuperci, 4 linguri cu ulei, 1 l suc de rosii, cimbru, 2 foi de dafin, marar verde, sare, piper.
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu