Adauga reteta de mancare
Mancaruri Ghiveci de legume cu orez

Ghiveci de legume cu orez

5 0 0 0
Adaugata de:
popescumelinda
Timp de preparare:
50 minute
Mod de preparare

Se toaca marunt ceapa si ardeiul. Se pun la calit in ulei, se presara putina sare si se lasa pana se inmoaie bine.
Rosiile se cresteaza in X la un capat si se pun in apa care clocoteste. Se lasa 1 minut si apoi se scot si se decojesc. Se toaca cubulete.
Se adauga peste legume si se lasa la fiert inca cca 8 minute. Se condimenteaza cu sare si piper.
* gustati sosul in timp ce fierbe si daca vi se pare putin acid adaugati 1 lingurita de zahar; se intampla asta cand rosiile sunt de solar sau nu sunt foarte coapte.
Orezul se fierbe in multa apa cu 1 lingurita sare conform instuctiunilor de pe ambalaj. Se scurge de apa si se pune peste ghiveci. Se amesteca si se drege de sare.
- daca nu consumati tot ghiveciul imediat dupa ce l-ati facut e mai bine sa nu adaugati orezul in el.


Mod de servire
Pastrati-l separat si amestecati doar cand serviti, altfel va absorbi tot sosul si parca nu mai e asa bun!
Ingrediente

• 2 cepe
• 2 ardei
• 4 rosii coapte
• 5 linguri ulei
• 1/2 cana orez
• sare, piper


Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu