Adauga reteta de mancare
Mancaruri Fasole batuta

Fasole batuta

5 1 1 1
Adaugata de:
Elke
Timp de preparare:
2-3 ore
Mod de preparare
Fasolea se lasa la inmuiat de pe o zi pe alta,se clateste bine fasolea se pune intr-o oala de 4 L,se caleste ceapa,morcovii si pastarnacul si se adauga peste fasole,se adauga 1 lingurita de sare si se lasa la fiert,pana fierbe fasolea.Cand fasolea este fiarta,o strecuram impreuna cu zarzavaturile,cand sa scurs de zeama,o dam prin blender sau o pasam cu ustensila pentru pasat cartofii pireu.Se condimenteaza cu sare si ulei dupa gust,daca vi se pare prea groasa se mai adauga zeama in care a fiert fasolea.Acum facem ceapa calita.Intr-o tigaie se calesc 2 cepe,pana devin aurii,apoi se adauga boia dulce,se mai lasa 1 min si se opreste focul.

Mod de servire
Se pune fasolea in boluri,iar peste fasole se adauga ceapa calita,se poate servi cu carnaciori sau cu ceapa rosie.
Ingrediente

• 800g fasole boabe,2 ceape mari,2 morcovi medii,1 pastranac mediu,1lingura sare. Ingrediente pentru ceapa calita: 2 ceape medii 1 lingurita boia dulce de ardei Sare dupa gust Ulei pentru calit.
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu