Adauga reteta de mancare
Mancaruri Curry de vinete

Curry de vinete

5 0 0 0
Adaugata de:
popescumelinda
Timp de preparare:
40min.
Mod de preparare
Vanata se spala si se taie cubulete mai marisoare, de cca 2 cm. Se sareaza si se pun la scurs pe servetele de bucatarie.
Pana se scurg tocati ceapa, taiati rosia cubulete (decojiti-o inainte daca doriti), curatati si striviti usturoiul.
Intr-o tigaie antiaderenta prajiti cubuletele de vinete fara ulei pana se rumenesc usor. Scoateti-le din tigaie.
In aceeasi tigaie adaugati 3 linguri ulei, semintele de chimen, chiliul, dafinulsi usturoiul. Prajiti rapid, avand grija sa nu se arda usturoiul, cam 1 minut.
Adaugati ceapa si lasati-o la calit pana se inmoaie. Adaugati atunci rosia cubulete, turmenicul , ghimbirul si curryul. Amestecati bine si lasati la calit 1-2 minute pana se evapora sucul de pe rosie.
Adaugati cuburile prajite de vinete inapoi in tigaie, iaurtul si apa/supa si amestecati bine. Aduceti la fierbere si fierbeti la foc mediu pana scade putin sosul... il aduceti la consistenta dorita. Mai dregeti de sare daca e nevoie, stingeti focul si adaugati patrunjelul tocat.


Mod de servire
Am servit cu orez fiert cu sare in care am adaugat o lingurita de ulei de susan.
Ingrediente

• Ingrediente

• 1 vanata mare (600 gr)
• 5 catei usturoi
• 1/2 lingurita seminte chimen
• 1 foaie dafin
• 1/4 lingurita chili praf (sau fulgi, sau un ardei iute)
• 1 ceapa
• 1 rosie
• 1 lingurita turmenic
• 1/2 lingurita ghimbir praf
• 1 lingura curry
• 150 gr iaurt
• 200 ml apa (sau supa legume)
• 3 linguri ulei
• cateva fire de patrunjel (sau coriandru)
• sare
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu