Adauga reteta de mancare
Mancaruri Terina vanatoreasca

Terina vanatoreasca

5 0 0 0
Adaugata de:
yoana_yd
Mod de preparare
Cum se prepara terina vanatoreasca cu carne de cerb sau caprioara
Carnea de vanat si cea de porc, ficateii si pateul se dau prin masina de tocat. Ciupercile se taie marunt, dar nu foarte, foarte mic, apoi se prajesc in niste unt, se sareaza, pipereaza. Esalotele se toaca mic si se prajesc si ele in niste unt. Ciupercile si esalotele, dupa ce s-au racit, se adauga compozitiei de carne. Se adauga frisca si jumatate din cantitatea de coniac. Se sareaza si condimenteaza.
Se tapeteaza o forma de chec cu feliile de slanina. Se toarna compozitia de carne in forma, se acopera cu marginile feliilor de slanina. Se orneaza terina cu ramurele de cimbrisor. Se toarna restul de coniac peste terina, se acopera cu folie de aluminiu (ca un capac, astfel incat sa nu intre aer) si se da la cuptorul preincalzit (180°C) 15 minute. Se scoate din cuptor, se lasa o ora la racit, apoi se da cel putin o zi (mai bine doua) la frigider.
Se serveste cu paine si o brunoise de mere. Feliile de terina se pot decora si cu niste aceto balsamico redus.

Brunoise de mere
Se taie in cuburi foarte fine un mar, Goölden Delicious de ex. Intr-o oala se pune la fiert niste vin alb (Riesling), la care se adauga miere dupa gust. Dupa ce s-a redus la jumatate, se pun merele, dar numai la foc mic-mediu, astfel incat sa nu fiarba cu bulbuci, 3 minute. Se pastreaza la frigider.
Cantitati pentru o terina intreaga:
4 mere
480 ml vin alb
4 linguri miere

Pofta buna!

Mod de servire
Ingrediente

• 500 g carne de cerb sau caprioara
• 100 g carne de porc grasa (piept)
• 125 g pate de gasca sau rata
• 125 g ficatei de pasare
• 50 g champignioane maro
• 50 ml frisca lichida
• 80 g esalote
• 100 ml coniac
• sare, condimente pentru pastete
• 300 g slanina taiata in felii subtiri
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu