Adauga reteta de mancare
Mancaruri Rata salbatica fripta

Rata salbatica fripta

5 0 0 0
Adaugata de:
bucatar
Timp de preparare:
1 h40 min
Mod de preparare
Inainte de a fi fripta, rata se marineaza. Se face o marinata din vin rosu, otet diluat, cateva foi de dafin, boabe de piper; se fierbe si se toarna fierbinte peste rata asezata intr-o cratita smaltuita. Se lasa astfel peste noapte. A doua zi se scoate rata marinata, se impaneaza cu felioare de slanina, se unge cu unt si se frige la tava la cuptor, stropindu-se mereu cu sosul din tava. Cand este gata, se taie, se asaza pe farfurie cu garnitura de legume, iar sosului din tava i se adauga un paharel de vin rosu su, dupa ce afiert inca putin, se pune in sosiera si se serveste o data cu friptura.

Mod de servire
Ingrediente

• o rata; pentru marinata: un litru de vin amestecat cu 1/2 litru otet de vin, 2-3 foi dafin, 10 boabe piper, sare, 100 gr slanina, 0 lingura unt, 1 pahar vin rosu
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu