Adauga reteta de mancare
Mancaruri Rasol in bors de iepure impanat

Rasol in bors de iepure impanat

5 0 0 0
Adaugata de:
bucatar
Timp de preparare:
45 min
Mod de preparare
Iepurele, dupa ce a stat la fezandat in piele 2 zile, se jupoaie si se tine la bait 12 ore. Dupa ce a fost scos de la fezandat se transeaza in 4 si fiecare bucata se impaneaza alternativ la 3-4 cm cu o fasie de costita, o jumatate de catel de usturoi si asa mai departe. Se pune la un ceaun peste care se toarna bors care sa depaseasca cu cel putin 2-3 cm si se pune la foc potrivit pana da in clocot, apoi se da focul la mic si se pune deasupra capac cat de cat etans. Dupa ce fierbe si borsul ajunge la nivelul carnii se pun legumele intregi, se potriveste din sare si se lasa sa fiarba circa 20 min. Cu cinci minute inainte se pune vinul.

Mod de servire
Se serveste pe platou cu legume de jur imprejur si sos iar alaturi un bol cu mujdei iute
Ingrediente

• 1 iepure, 300 g costita afumata, 2 capatani usturoi, 4 morcovi, o telina mare sau doua mijlocii, o ceapa mare, 50 ml vin rosu sec, sare, mujdei
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu