Adauga reteta de mancare
Mancaruri Civet de iepure

Civet de iepure

5 0 0 0
Adaugata de:
popescumelinda
Timp de preparare:
2 ore
Mod de preparare
Dupa ce este bine curatata si spalata, carnea de iepure se taie in bucati mai mici si se marineaza cu vin rosu in care poti sa adaugi condimentele care iti plac.
Se lasa la marinat timp de 14 ore.
Dupa ce ai scos bucatile de carne din marinada (sau bait), lasa-le sa se zvante si presara-le cu sare. Intr-un vas, la foc potrivit, pune ulei la incins, si lasa carnea sa se rumeneasca bine.
Adauga apoi usturoiul taiat marunt si vinul din marinada diluat cu apa. Adauga piper, cele 2 foi de dafin, cimbru si pasta de tomate. Lasa carnea sa fiarba timp de 20 de minute si acopera vasul, dupa care adauga si cepele de arpagic si fasiile de costita afumata prajite separat, intr-un alt vas. Lasa sa fiarba cu totul la foc mic pentru inca 40 de minute si adauga si ciupercile.
Cand mancarica este aproape de final, adauga si sangele de iepure subtiat cu sos si cu cele 2 linguri de smantana. Adauga si faina diluata cu putina apa, amesteca bine si lasa sa mai fiarba inca 10 minute.

Mod de servire
Preparatul este delicios!
Ingrediente

• 1000 g carne de iepure taiata in bucati mici
• 10 cepe arpagic
• 100 grame costita afumata
• 300 grame ciupercute
• 2-3 catei usturoi
• 2 foi dafin
• 2 linguri smantana
• 1 lingura faina
• pasta tomate
• piper
• sare
• cimbru



Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu