Adauga reteta de mancare
Mancaruri musaca de cartofi

Musaca de cartofi

5 5 0 5
Adaugata de:
arconadta
Timp de preparare:
100 min
Mod de preparare
Se spala cartofii foarte bine, apoi se fierb in coaja in apa cu sare. Se curata ciupercile si ceapa, se spala, apoi ambele se dau prin masina de tocat carne. Intr-o tigaie mai mare teflonata se infierbanta uleiul, se adauga tocatura si se prajeste pe foc mic amestecand.

Se adauga sare si piper macinat dupa gust si frunza de patrunjel tocata fin. Cand sunt prajite, tigaia se ia de pe foc.

Cartofii fierti se curata de coaja, se zdrobesc ca sa se obtina un piure gros. Se potriveste de sare. Un vas termorezistent se unge cu unt, se tapeteaza cu pesmet, apoi se aseaza un strat de cartofi, peste se pune un rand de ciuperci si se continua stratificarea pana cand se termina ingredientele.

Ultimul strat trebuie sa fie cartofi. Bulionul se subtieaza cu un pahar de apa si se toarna peste musaca. Se da la cuptur incins pana se rumeneste frumos


Mod de servire
calda
Ingrediente

• 1 kg ciuperci, 1 kg cartofi, 2 cepe, 4 linguri ulei, 1 lingura bulion, sare, piper, pesmet, frunze de patrunjel, 1 lingurita unt.
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu