Adauga reteta de mancare
Mancaruri Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

5 0 0 0
Adaugata de:
Hellenaa
Mod de preparare
Se curata ciupercile si se spala bine;

Se fierb ciupercile timp de 30 de minute si apoi se taie felii subtiri;

Se taie ceapa cubulete si se pune la calit in ulei la foc mic si se amesteca in continuu;

Atunci cand ceapa devine aurie se pune sare si se ia de pe foc;

Se dizolva cele 2 linguri de faina in putina apa rece, astfel incat sa se pastreze aspectul de pasta;

Se adauga ciupercile peste ceapa care a fost luata de pe foc si se pun impreuna din nou pe foc;

Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand ciupercile incep sa se hidrateze si apa scade total;

Se adauga atunci smantana si, dupa doua minute, cele doua linguri de faina;

Se mai amesteca timp de 2 minute si apoi se iau de pe foc;

Se adauga peste sare si piper dupa gust;

Untul se taie cubulete si se adauga peste ciulama;



Mod de servire
Se taie mic mararul si patrunjelul si se adauga peste ciulama, pentru a orna;

Se serveste cat mai calda, pentru a nu capata sosul de la ciulama un gust prafos.

Ingrediente

• 1/2 kg ciuperci albe de padure
• 50 g unt
• 2 linguri cu varf de faina
• 100 ml smantana
• 5 linguri ulei de masline
• 1 ceapa medie
• 1 legatura de marar
• 1 legatura de patrunjel
• piper dupa gust
• sare dupa gust

Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu