Adauga reteta de mancare
Mancaruri Sarmale cu piept de gasca

Sarmale cu piept de gasca

5 0 0 0
Adaugata de:
greenkidb
Timp de preparare:
1.30 h
Mod de preparare
Se toaca pieptul de curcan prin masina. Frunzele murate se lasa la desarat in apa rece (2-3 ore). Se repeta operatiunea pana cand scapam de toata sarea. Ulterior, se oparesc in apa clocotita. Se toaca ceapa marunt si se caleste in doua linguri de ulei de masline, iar orezul se fierbe pe jumatate. Se amesteca ceapa, carnea si orezul racit si se potriveste de sare si piper. Se umplu frunzele de vita si se ruleaza cu grija. Pe fundul unei cratite unse cu ulei se asaza un strat de frunze de vita, se continua cu sarmalutele si se acopera cu un alt strat de frunze de vita. Se acopera cu apa si se da vasul la cuptor 2-3 ore. Inainte de a fi scose, se toarna o cana cu bors si se mai lasa 10-15 minute sa fiarba.

Mod de servire
Calde.
Ingrediente

• 25 frunze de vita, 1 piept de gasca, 1 litru bors, 6 linguri orez, sare si piper.
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu



  • Comentariul lui lyana
    lyana, adaugat pe 11.02.2012, 17:12:05,, a zis:
    ce frumos arata in fotografie!