Adauga reteta de mancare
Mancaruri Piept de pui cu praz si orez

Piept de pui cu praz si orez

5 0 0 0
Adaugata de:
yoana_yd
Timp de preparare:
30 min
Mod de preparare
Alegi orezul, il speli si il pui la fiert in 250 ml apa, cu 1 lingura ulei, boabele de piper si sare dupa gust. Din cand in cand, amesteci sa nu se lipeasca de cratita. Cand apa a scazut, stingi focul si pui deasupra felioare de unt. Acoperi vasul cu un capac si il infasori cu un servet de bucatarie gros. Cat timp pregatesti carnea, lasi orezul sa se mai umfle.
Speli pieptul de pui si il tai in fasii de 2 cm. Cureti, speli si tai oblic firul de praz, in rondele groase, de 2-3 cm.
Torni uleiul ramas in tigaia wok si calesti carnea timp de 2-3 minute, pana se albeste la suprafata. Pentru ca operatiunea sa fie mai eficienta, ridici de cateva ori carnea pe peretii vasului, cu o spatula de lemn sau prin miscari rapide de balansare a ti-gaii, tinand-o de manere. 4. Adaugi apoi prazul taiat rondele si sosul de soia si le lasi sa se mai caleasca impreuna, timp de 5 minute. Servesti pieptul de pui cu prazul si garnitura de orez.

Mod de servire
Ingrediente

• 1 piept de pui file
• 2 linguri sos de soia
• 1 fir de praz sau 3 fire ceapa verde
• 2 linguri ulei
• 3-4 boabe de piper
• 100 g orez
• 25 g unt
• sare
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu