Adauga reteta de mancare
Mancaruri Ciulama de pui

Ciulama de pui

5 0 0 0
Adaugata de:
ancatirim
Timp de preparare:
1 ora
Mod de preparare
Carnea de pui (preferabil pui bio) se fierbe cu sarea in 2-3 litri de apa pana se ridica si se curata toata spuma. Separat se rade marunt telina si se fierbe (cu capac) la foc domol impreuna cu apa si uleiul pana cand apa scade. Cand incepe sa sfaraie se ia capacul se adauga treptat faina care se amesteca pana se obtine un rantas. Peste rantasul obtinut se adauga putin cate putin zeama de carne amestecandu-se pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce a dat in clocot se adauga carnea si samantana. Cand este aproape gata se adauga patrunjelul tocat marunt. Se stinge focul se pune capacul si se poate servi dupa 10 minute. Patrunjelul poate fi inlocuit, dupa gust, cu alte verdeturi marar,busuioc menta sau coriandru.

Mod de servire
Ciulamaua se serveste calda si de preferat cu mamaliguta.
Ingrediente

• -1kg carne pui; -o telina mica; -50 ml ulei; -2-3 linguri faina; -100 g smantana; -patrunjel si sare.
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu



  • Comentariul lui ancatirim
    ancatirim, adaugat pe 16.05.2012, 10:23:26,, a zis:
    Va doresc pofta buna!