Adauga reteta de mancare
Mancaruri Friptura de fazan

Friptura de fazan

5 0 0 0
Adaugata de:
popescumelinda
Timp de preparare:
2 ore jumate
Mod de preparare
Distractia incepe cu o zi inainte, cand pregatim fazanul: il curatam bine bine, il spalam, il stergem cu un prosop curat si il punem la fezandat. Intai il ungem cu ulei de masline si il condimentam (si in interior si la exterior) cu sare, piper, paprika, oregano, rozmarin peste care turnam un pahar mare de vin rosu. Dam la frigider si lasam peste noapte.
A doua zi intoarcem fazanul pe toate partile si-l mai condimentam daca este cazul. Incingem cuptorul. Intr-o tava punem fazanul si vinul in care a stat, la care adaugam cateva cubulete de unt (eu am pus unt cu patrunjel de la Napolact). Dam fazanul la cuptor la foc mic pentru aproximativ doua ore.


Mod de servire
Drept garnitura am ales cartofi natur si sos ardelenesc de hrean. Este o friptura delicioasa.
Pofta buna!
Ingrediente

• 1 pahar vin rosu ,un cubulet untsare, pipergarnitura: cartof natursalatasos de hrean (hrean, o lingura de miere, iaurt sau smantana, sare si piper)
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu