Adauga reteta de mancare
Mancaruri Curcan la cuptor pentru Craciun

Curcan la cuptor pentru craciun

5 0 0 0
Adaugata de:
popescumelinda
Timp de preparare:
4 ore aprox.
Mod de preparare
Daca nu esti adepta carnii de porc, curcanul la cuptor este solutia ideala pentru ca masa de Craciun sa fie pe gustul tau. Curcanul nu contine colesterol si este la fel de gustos ca traditionala carne de porc. Iata ce trebuie sa faci pentru ca meniul tau sa fie intr-adevar unul de sarbatoare!Spala curcanul si scoate maruntaiele. Acestea se pot folosi pentru alte feluri de mancare. Indeparteaza putin pielea de pe piept, fara sa fie complet taiata. Presare sub piele rozmarinul, maghiranul si salvia apoi intinde la loc pielea peste condimente. Adauga marul, telina si ceapa in interiorul curcanului. Pune curcanul la cuptor intr-un vas, cu pieptul in sus, si unge-l cu untul topit, apoi acopera-l cu folie de aluminiu. Pune totul la cuptor la foc mediu, cam 3 1/2 - 4 ore, dar trebuie sa il verifici dupa 3 ore. Dupa 90 minute, unge totul cu un sos format din amestec de ulei si cognac, sare si piper. Curcanul se scoate si se lasa sa se raceasca 15 minute, inainte de a fi servit


Mod de servire
Se serveste cald cu garnitura.
Ingrediente

• 1 curcan
• 20 ml ulei
• 1 fir de maghiran
• 25 ml coniac
• 1 jumatate cana rozmarin, de preferat proaspat
• 1 jumatate cana frunze de salvie, proaspete
• 1 mar, taiat in sferturi
• 1 tulpina de telina, taiata in jumatate
• 1 ceapa mare, taiata in jumatate
• 1 jumatate cana unt, topit
• sare si piper dupa gust
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu