Adauga reteta de mancare
Dulciuri spuma de ciocolata

Spuma de ciocolata

5 0 0 0
Adaugata de:
yoana_yd
Mod de preparare
Taiati ciocolata in bucatele. Puneti-le in cratita. Faceti 1/2 ceasca de cafea foarte tare si turnati-o, impreuna cu romul, in cratita;

Puneti pe foc cratita, fie in bain-marie, fie pe o placa, la flacara foarte mica, lasati ciocolata la topit. Amestecati cu spatula, pentru ca sa se lege compozitia. Daca aceasta este prea groasa, adaugati-i putina apa;

�n timp ce se topeste ciocolata, radeti coaja portocalei (numai partea superficiala a acesteia). Puneti jumatate din coaja in cratita si amestecati;

Spargeti ouale, punand galbenusurile intr-o salatiera si albusurile in cealalta. Bateti albusurile spuma (dupa ce le-ati pus sare), pana cand se intaresc bine;

Turnati ciocolata in prima salatiera, in care se afla ouale. Amestecati bine, pana cand obtineti o crema foarte omogena;

Turnati, apoi, aceasta crema peste albusuri si amestecati cu spatula, pana cand compozitia devine perfect omogena. Verificati bine, sa nu ramana particule de albus, sau sa nu fi ramas la fundul vasului ciocolata neamestecata;

Puteti lasa spuma in salatiera � dupa ce ii stergeti marginile � sau o puteti rasturna intr-un castron mare, de compot;

�nainte de-a o baga in frigider, pudrati-o pe deasupra cu restul de coaja de portocala.Pregatiti spuma cu 5 ore - cel putin - inainte de-a o servi. Ideal este s-o faceti din ajun.

Mod de servire
Ingrediente

• 400 gr de ciocolata amara superioara (2 batoane),cu continutul de cacao 60-70%
• 8 oua
• 1/2 pahar de rom
• 1 portocala
• 4 lingurite de cafea solubila (NESS)
• 1 varf de cutit de sare
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu