Adauga reteta de mancare
Dulciuri Trufe de ciocolata

Trufe de ciocolata

5 0 0 0
Adaugata de:
popescumelinda
Timp de preparare:
40minute
Mod de preparare
Intr-un vas de dimensiuni mici, lasa mierea pe foc, pana cand aceasta devine aurie si capata o aroma de caramel. Indeparteaza vasul de pe foc si mentine continutul cald.
Intr-un vas de dimensiuni medii, amesteca cele doua tipuri de ciocolata si untul. Asaza vasul deasupra unui vas cu apa fiarta si topeste ciocolata, amestecand des.
Odata ce ciocolata s-a topit, indeparteaza vasul si incorporeaza mierea caramelizata, romul si zaharul pudra. Transfera amestecul obtinut intr-un vas rece si lasa aromele sa se intrepatrunda, pret de 5 minute.
Intr-un bol, amesteca fulgii de ciocolata si sarea de mare.
Din compozitia de miere si ciocolata, formeaza bilute mici, cu diametrul de 1,5-2 cm.
Da fiecare biluta prin amestecul de fulgi de ciocolata si sare, acoperindu-le bine.


Mod de servire
Asaza trufele astfel rezultate pe un platou si serveste-le.
Ingrediente


• 1/3 ceasca miere
• 125 g ciocolata semi-dulce, taiata bucatele mici
• 125 g ciocolata amaruie, taiata bucatele mici
• 6 linguri unt
• 2 cesti zahar pudra, cernut
• 2 linguri rom
• 1 ceasca fulgi de ciocolata
• 3/4 lingurita sare grunjoasa de mare (pisata fin)
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu