Adauga reteta de mancare
Dulciuri Tort Posetuta si pantofior

Tort posetuta si pantofior

5 0 0 0
Adaugata de:
Roxionela
Timp de preparare:
cateva ore
Mod de preparare
Batem ouale cu zaharul,stingem bicarbonatul in smantana si adaugam ouale.Adaugam faina si framantam.
impartim aluatul in 2 bucati,intr-una adaugam cacao.
Coacem doua foi,le ungem cu crema facuta din 500gr frisca lichida o batem bine-bine cu1 pahar zahar.
Taiem in forma de posetuta si o bagam la frigider.

Mastica(pasta) din gelatina:
1lingurita de gelatina amestecam cu 2linguri mari de apa,la baia mare(fara ca sa dea in clocot)
pana se umfla ,o luam de pe foc si adaugam 1lingura mare glucoza,2 lingurite glicerina si amestecam totul si adaugam zahar(100gr) treptat amestecand toata compozitia data.Mastica tebuie sa fie plastica.
Dupa ce am batut bine totul,punem compozitia intr-o pungulita mica pt 30 min la frigider.Dupa asta o scoatem o intindem ca pe o foaie si invelim posetuta.Ornam cu ciocolata topita.
PANTOFIORUL SE FACE LA FEL DIN ACEASTA COMPOZITIE + CIOCOLATA DAR TREBUIE DE FACUT CU 3 ZILE MAI DEVREME..CA SA SE USUCE BINE

Mod de servire
rece ca este mai bun
Ingrediente

• ALUATUL:
• 4 oua
• 400gr smantana
• 2 pahare zahar
• 1 lingurita bicarbonat de sodiu
• 2,5 pahare faina
• 1,5 lingurita vanilie
• 2 linguri mari
• kakao
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu