Adauga reteta de mancare
Dulciuri Tort de portocale de post

Tort de portocale de post

5 0 0 0
Adaugata de:
Hellenaa
Mod de preparare
Se amesteca faina, zaharul, praful de copt, cacaua, nuca, coaja de portocala;

Se adauga aromele si apa pana se obtine o smanatana groasa;

Se da la cuptor, aproximativ 35-40 min, foc mijlociu, se verifica daca s-a copt cu o scobitoare, se lasa la racit;

A doua zi se taie in 3 si se insiropeaza cu un sirop din: apa zahar si esenta de rom;

Crema:
Sucul din comert se da in clocot cu coaja de lamiae sic ea de portocala, se acopera si se lasa 5-10 min, apoi se strecoara;

Se amesteca cu sucul proaspat, cu zaharul si praful de budinca si se lasa sa dea in clocot, pana se ingroasa. Se adauga esenta de portocale;

Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa rece pentru 10 min. Apoi se dizolva pe foc mic, se amesteca bine in budinca racorita;

Cand budinca s-a racit complet, se amesteca cu frisca batuta si se da la frigider pentru 20 min, amestecandu-se la 5 min;

Asamblare:
Se aseaza un blat pe platou si cercul de tort in jurul lui, apoi se toarna jumatate din crema, blat, restul de crema si blat. Se lasa totul pana a doua zi la frigider. Se orneaza cu felii de portocala.




Mod de servire
Ingrediente

• Blat
• 2 cani faina alba
• 1 cana zahar
• 1 cana ulei nu plina
• 1 canita nuca macinata (optional)
• 2 plicuri praf de copt
• 3-4 linguri cacao
• 1 lingurita esenta de portocale
• 1 lingura esenta de rom
• 1 lingura coaja rasa de portocala
• apa minerala
• eventual o lingura dulceata de portocale (dar se reduce din zahar)

• Sirop

• 250ml apa
• 5-6 linguri zahar
• 1 fiola esenta de rom

• Crema

• 500ml suc proaspat de portocale, 500ml suc din comert de portocale si fara acid
• 2 plicuri praf de budinca de vanilie
• 4-5 linguri zahar
• 1 lingurita esenta de portocale
• coaja rasa de la 2 portocale si de la 1 lamaie
• 2 plicuri gelatina (20 gr gelatina alba)
• 500 ml frisca lichida
• 1 portocala pentru ornat
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu