Adauga reteta de mancare
Dulciuri Tort de mere caramelizat

Tort de mere caramelizat

5 5 1 5
Adaugata de:
savuflori13
Timp de preparare:
40 de minute
Mod de preparare
Faci blatul ca la pandispan:bati albusurile spuma cu un pic de sare si galbenusurile cu zaharul spuma, pui galb peste albus, zaharul, uleiul, faina si arome. Separat in alta oala pui la topit zaharul pt caramel intr-o oala rotunda. Cand vezi ca s-a topit zaharul si s-a facut caramel iei oala de pe foc si incerci sa invarti oala in sus si in jos pana se lipeste caramelul de peretii oalei. E important ca, caramelul sa nu se intareasca tare ci sa fie usor fixat pe peretii oalei ca sa pui merele taiate felii rotunde si curatate de coaja peste tot unde e caramelul dupa care pui compozitia de mai sus si o dai la cuptor. Cand e gata o rastorni intr-o tava si daca mai vrei mai mult caramel mai faci separat si mai pui peste tarta, se serveste si cu frisca si se pune la frigider

Mod de servire
Se serveste rece cu frisca
Ingrediente

• 5 oua 5 linguri de faina 5 linguri de zahar un pic de sare o lingura de ulei arome cele mai sus mentionate sunt pt blat 1 kg de mere 350 gr zahar
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu



  • Comentariul lui tudor.anca
    tudor.anca, adaugat pe 26.01.2011, 02:22:45,, a zis:
    pentru cei ca mine ati uitat niste specificatii tehnice: la cate gr se coace(s-a ars pe fundul cratitei),care cantitate de zahar se foloseste la galbenus, care la albus si care la caramelizat
  • Comentariul lui tavec
    tavec, adaugat pe 23.01.2011, 19:51:50,, a zis:
    si eu il fac este super bun
  • Comentariul lui Chrystine06
    Chrystine06, adaugat pe 18.01.2011, 00:52:53,, a zis:
    Arata imbietor cu adevarat!....si nici nu e greu de facut!
  • Comentariul lui corina_str
    corina_str, adaugat pe 02.11.2010, 22:21:18,, a zis:
    mi-a placut cum arata si am hotarat sa-l incerc si eu. este mega gustos. zaharul caramelizat si merele coapte, o combinetie de succes. recomand!