Adauga reteta de mancare
Dulciuri Tort cu crema de ciocolata si branza

Tort cu crema de ciocolata si branza

5 0 0 0
Adaugata de:
ancatirim
Timp de preparare:
24 ore
Mod de preparare
Blat: se bat ouale cu zaharul. Dupa ce zaharul s-a dizolvat se adauga treptat faina si praful de copt. Se unge forma de tort cu unt si se toarna aluatul obtinut. se tine la cuptor cca 40 min. Crema ciocolata: Pe foc se amesteca ouale cu un praf de sare si zaharul pana cand cel din urma se topeste. Se adauga cacao si se mesteca(tot pe foc) pana devine ca o marmelada. Se lasa la racit. Margarina se mixeaza impreuna cu esenta si se adauga putin cate putin crema racita. Crema de branza: Gelatina se lasa la inmuiat. Branza de vaci cu vinul si zaharul se amesteca pana se topeste zaharul. Dup ace s-a inmuiat gelatin(cca5-10 minute) se incalzeste pe foc pana se dizolva si se amesteca in mixul obtinut din branza,vin si zahar.Adaugam pliculetele de praf de frisca si aroma dupa preferinte. Fructele se pot adauga acum sau se pot presara intre cele doua crème.

Mod de servire
Blatul se taie in trei dupa ce s-a racit. Se pune prima foaie de blat care se insiropeaza cu zeama de compot sau sirop (eu am folosit zeama de la compotul de ananas in care am adaugat doua linguri de zahar si o esenta de rom.) Se intinde un strat de crema de ciocolata, se presara bucatelel de anans apoi se pune crema de branza . Se aseaza cea de-a doua foaie de blat si se repeta operatiunea. Peste ultima foaie de blat se aseaza crema de branza in strat subtire, se presara bucatele de ananas si se pudreaza cu cacao. Eu am ales ca de jur imprejur sa presar nuca de cocos dar poate fi ornat dupa preferinte. Se da la frigider cateva ore si se serveste rece. Pofta buna!
Ingrediente

• Reteta este urmatoarea: Blat: 9 oua 300 g zahar 600 g faina 2 pliculete praf de copt Crema ciocolata: 4 oua 250 g zahar 2-3 linguri cacao 250 g margarina o esenta rom un praf de sare Crema de branza: ½ kg branza de vaci 250 g zahar 200 ml vin (de preferinta alb) 2 pliculete gelatin 2 plicuri praf de frisca Esente Ananas
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu