Adauga reteta de mancare
Dulciuri PRAJITURA IRINEL

Prajitura irinel

5 0 0 0
Adaugata de:
carmenjavla
Timp de preparare:
1.30 ORE
Mod de preparare
Blat 1:
Se dizolva amoniacul intr-o lingura de lapte cald, se amesteca cu untul frecat spuma cu zaharul, la care s-a adaugat oul, faina si pudra de cacao. Se face un aluat care se imparte in doua, se intinde doua foi pe fundul unei tavi unsa cu unt si tapetata cu faina.
Blat2:
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devine spumos, se adauga faina, apoi se incorporeaza albusurile spuma.
In tava se unge cu ulei, se pune o hartie de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina, se adauga aluatul moale si se da la cuptor.
Crema: Laptele se amesteca cu zaharul, se pune pe foc , apoi se adauga amidonul dizolvat in putin lapte rece, dupa care se fierbe pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca , cand s-a racit se ia cate o lingura si se adauga in unt, mestecand continuu, si tot asa pana s-a incorporat tot, apoi se adauga zeama si coaja de la o lamaie.
Finisare:
Se aseaza blatul de cacao se pune un strat de crema de lamaie, se pune blatul alb, un strat de crema si la final blatul de cacao.
Apa, zaharul si pudra de cacao se pun pe foc si se da putin in clocot, ca sa scada un pic, apoi se toarna peste prajitura si se da la rece. A doua zi se portioneaza.

Mod de servire
Ingrediente

• Blat 1:
• 250 g faina
• 50 g unt
• 50g zahar pudra
• 1 lingurita ammoniac
• 1 lingura cacao
• 1 ou

• Blat 2:
• 4 oua
• 6 linguri zahar pudra
• 4 linguri faina
• Crema :
• 3 linguri de amidon
• 1 lamaie
• 300 g lapte
• 200 g zahar
• 150 g unt
• Glazura:
• 5 linguri cacao
• 5 linguri zahar
• 4 linguri apa
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu