Adauga reteta de mancare
Dulciuri Prajitura floare de liliac

Prajitura floare de liliac

5 0 0 0
Adaugata de:
ssy
Mod de preparare
Se freaca untul cu zaharul si se adauga pe rand ouale si faina cernuta cu praful de copt si cacao. Se toarna aluatul intr-o tava unsa sau cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins, la foc potrivit, 25-30 de minute. Se lasa apoi la racit si apoi se taie cu o forma rotunda de prajituri. Sau puteti folosi tava speciala cu forme rotunde ca de briose.

Pentru crema, se freaca untul cu zaharul si cu zaharul pudra pana se topeste tot zaharul si apoi se adauga romul si cacao. Formele rotunde de blat se sectioneaza pe jumatate si se umplu cu crema de unt, se ung si lateral cu crema de unt si se presara nuca de cocos. Deasupra se toarna o glazura de lamaie facuta din zeama de lamaie cu zaharul pudra.

Mod de servire
se orneaza cu sirop de fructe mov.
Ingrediente

• Blat:
• 240 g zahar pudra
• 240 g unt
• 6 oua
• 240 g faina
• 2 linguri cacao
• 1/2 pachet praf de copt

• Crema:
• 100 g unt
• 60 g zahar pudra
• o lingura esenta rom
• o lingura cacao
• 1 pachet zahar vanilat

• Pentru ornat:
• nuca de cocos rasa
• 1 -2 linguri de zeama de lamaie
• 150 g zahar pudra
• 2-3 lingurite de sirop de visine,
• mure, afine
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu