Adauga reteta de mancare
Dulciuri Prajitura cu spuma de ciocolata

Prajitura cu spuma de ciocolata

5 0 0 0
Adaugata de:
Hellenaa
Mod de preparare
1 Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace prajitura. Ungeti cu putin ulei doua forme de copt blaturi de tort; tapetati-le cu hârtie pergament. Topiti untul si ciocolata la bain-marie, amestecând continuu; luati vasul de pe foc si turnati coniacul. Amestecati din nou.


2 Bateti galbenusurile cu o parte din zahar (pastrati 2 linguri de zahar) pâna ce obtineti o compozitie cremoasa, omogena, incorporati ciocolata, continuând sa bateti cu telul pâna când ingredientele s-au amestecat bine. Separat bateti albusurile spuma, presarati zaharul si bateti din nou pâna se intareste spuma.


3 Puneti o lingura de albus batut in mixtura de ciocolata, amestecati cu o paleta, apoi adaugati si restul de albus batut. Puneti câte
o treime din aceasta compozitie in formele de copt si coaceti circa 20 minute in cuptorul preincalzit; scoateti formele din cuptor si lasati blaturile sa se raceasca minimum o ora.


4 Cu ajutorul unui cutit cu lama subtire dezlipiti marginile hiaturilor de peretii formelor in care s-au copt. intindeti crema ramasa pe unul dintre blaturi, scoateti-1 pe celalalt din forma, indepartati hârtia si asezati-1 cu grija peste crema, cu fundul in sus. Lasati-l sa stea in frigider circa 4-6 ore.


5 Pentru a prepara glazura, puneti smântâna, ciocolata si coniacul intr-un vas cu fundul gros, la foc domol, amestecând continuu. Apoi lasati sa se raceasca pâna se ingroasa. Desfaceti clema formei in care se afla prajitura, asezati prajitura pe un platou si turnati jumatate din glazura deasupra. intindeti glazura uniform pe toata suprafata. Decorati dupa preferinta. Când serviti prajitura, incalziti glazura ramasa si turnati din ea in jurul fiecarei felii.




Mod de servire
Ingrediente

• 450 gr ciocolata menaj, tocata
• 125 gr unt frecat spuma
• 3 linguri coniac
• 9 oua mari
• 150 gr zahar cu granulate fina

• Pentru glazura de ciocolata
• 225 ml smântâna
• 225 gr ciocolata menaj, tocata
• 2 linguri coniac
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu