Adauga reteta de mancare
Dulciuri Prajitura cu Fanta si branza de vaca

Prajitura cu fanta si branza de vaca

5 0 0 0
Adaugata de:
enyk
Timp de preparare:
90-180 de minute
Mod de preparare
Blatul:
1:Se da drumul la cuptor la 180C. Se cerne faina cu cacaoa si praful de copt. Ouale, de la temperatura camerei, se separaalbusul de galbenus. Se bat spuma albusurile impreuna cu zaharul pudra. Separat se amesteca galbenusurile cu uleiul, praful de copt, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se incorporeza treptat in spuma de albusuri impreuna cu faina.
2: Se unge o tava cu margarina, se presara cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor. Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor aproximativ 30 de minute. Se introduce o scobitoare pentru a se verifica daca blatul e facut la mijloc. Daca scobtioarea iese curata inseamna ca e facut. Se scoate din tava si se lasa la racit.

Crema1:
3:. se freaca spuma margarina cu zaharul pudra, se adauga branza. Daca doriti puteti pune putin zahar vanilat sau esenta de vanilie. Se gusta pentru a vedea daca mai este necesar sa adaugati zahar.
4: Cand s-a racorit blatul, se pune peste el crema de branza, iar peste crema se toarna jeleul si se uniformizeaza. Prajitura poate fi taiata bine cand se raceste jeleul.

Crema 2:
5:Se fac budincile de vanilie conform instructiunilor de pe cutie, inlocuind laptele cu Fanta. Fierbinte se toarna peste stratul de branza. Aveti grija sa nu o turnati toata in acelasi loc ca sa nu faceti gaura. Se da la frigider, preferabil peste noapte. Se taie a doua zi in patrate sau romburi.


Mod de servire
Se serveste rece.
Ingrediente

• Blat: 6 oua ; 6 linguri faina ; 6 linguri zahar (pudra) ; 2 linguri cacao ; 1 praf de copt ; 90 ml ulei ; coaja rasa de lamaie;1 zahar vanilinat;

• Crema 1: 500 g branza de vaci ; 200 g zahar pudra ; 250 g unt

• Crema 2: 2 budinci de vanilie ; 1 l Fanta ; 3-4 linguri de zahar
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu