Adauga reteta de mancare
Dulciuri Prajitura cu ciocolata si dulceata

Prajitura cu ciocolata si dulceata

5 0 0 0
Adaugata de:
ssy
Timp de preparare:
45min.
Mod de preparare

1. Topeste ciocolata in bain-marie si adauga untul.

2. Separat, bate bine cele doua oua cu zaharul si adauga-le, amestecand continuu, peste prima compozitie, cea de ciocolata cu unt, dupa ce aceasta s-a racorit putin. Adauga, la final, faina, amestecand usor, dar pana la omogenizarea completa. Aluatul se lasa la frigider cel putin doua ore.

3. Imparte aluatul in patru si asaza, pe rand, cu mana (ca sa fie mai usor, uda mana cu apa), fiecare bucata intr-o tava de chec, alternand, intre straturi, cate o lingurita - doua cu dulceata. Se coace maxim 15 minute, in cuptorul incalzit, la 180 de grade (foc mediu).

Poti inlocui dulceata cu nuci, alune si/sau migdale prajite, cu stafide, cereale, sau bucati de cicolata amaruie. Se poate pastra gata preparata, dar necoapta, in congelator.

Mod de servire
Se poate servi cu sirop de vanilie sau cu frisca, dar este la fel de savuroasa si simpla.
Ingrediente

• 100 de grame de ciocolata din comert, neagra si cu 70% cacao
• 100 de grame de unt
• 2 oua
• 120 grame de zahar
• 3 linguri cu faina
• dulceata (de preferat usor amaruie - cirese amare, mure, afine).


Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu