Adauga reteta de mancare
Dulciuri Pofiterol

Pofiterol "lacul lebedelor"

5 0 0 0
Adaugata de:
popescumelinda
Timp de preparare:
1 ora jumate
Mod de preparare
Pregatim bigne(eclerele): intr-o craticioara punem apa, laptele, untul, zaharul, sarea si lasam sa fiarba, cand a clocotit punem faina si amestecam pe foc mic pana cand se desprinde aluatul si se formeaza o mingiuca.
2. Lasam aluatul la racit si cand e rece, incorporam ouale unul cate unul.
Punem aluatul in spritul de patiserie dupa care formam bilute de aluat.
Ca sa pregatim lebedele trebuie sa punem aluatul in forma de eclere si sa facem cateva in forma de 2 urias.
Punem la cuptor la 180C pana vedem ca s-au colorat frumos, nu ii scoatem mai repede ca se lasa aluatul.
Cand s-au racit formele de ecler(alea lunguiete) la taiem cate un capacel pe care il vom taia din nou in doua pe lungime, formand astfel aripile lebedei. Punem crema in baza de eclere, punem 2 urias pe post de gat pentru lebada, adaugam putina frisca si lipim aripile lateral.
Umplem bigne cu crema: punem crema in spritul de patiserie facem cu varful o gaurica mica si umplem bigne cu crema
Pregatim crema pasticera: taiem in lung pastaia de vanilie si o punem in laptele cald cca 15 minute ca sa prinda aroma.
Amestecam intr-un vas care poate fi pus in microunde zaharul, galbenusurile, amidonul sau faina, coaja de lamaie si adaugam laptele cald. Punem laptele incet ca sa nu se formeze cocoloase, trebuie pus la fel cum punem uleiul la maioneza, incetisor.
Punem compozitia in microunde 1 minut si amestecam, daca nu s-a ingrosat mai punem in microunde inca 1 minut, scoatem afara si amestecam bine de tot si lasam la racit.
Batem frisca, lasam deoparte cca 50 g pt umplut lebedele iar restul il amestecam cu crema
Cosuletul: lasam untul sa se topeasca latemperatura camerei, dupa care il amestecam cu restul ingredientelor pana obtinem un aluat destul de omogen.
Punem pe o tava mare aluatul in forma de cerc si dam la cuptor la 170 C pana ce vedem ca marginile se fac maronii.
Rasturnam aluatul pe un bol si lasam la racit. Cand avem nevoie sa-l umplem il rasturnam
Glazura de ciocolata: punem la topit pe baie de aburi frisca si ciocolata, amestecam bine


Mod de servire
Formam prajitura: bigneurile rotunde umplute cu crema le trecem prin glazura de ciocolata si le asezam in cosulet, deasupra punem lebedele, dam la rece, dupa care putem servi.
Ingrediente

• 120 ml lapte
• 100ml apa
• 1 lingurita zahar
• un strop de sare
• 125 g un
• 190 g faina
• 4 oua4 oua

• Crema

• 5 galbenusuri
• 625 ml lapte
• 1/2 pastaie de vanilie
• 75 g amidon sau faina
• 170 g zahar
• coaja lamaie
• 250 ml frisca batuta

• Glazura ciocolata

• 400 g ciocolata amara
• 300 ml frisca nebatuta

• Cosuletul

• 100 g zahar
• 100 g faina
• 100 g unt
• 100 g albus (de la cca 3 oua)
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu