Adauga reteta de mancare
Dulciuri Pastiera Napoletana

Pastiera napoletana

5 0 0 0
Adaugata de:
mirymirela
Timp de preparare:
1 h 40 '
Mod de preparare
Preparam aluatul.
Amestecam toate ingredientele bine, apoi aluatul il punem in frigider circa 1 ora.

Preparam umplutura.
Intr-o cratita punem la fiert, graul fiert, 250 ml. lapte, 1 lingura de zahar (din cele 200 gr.), coaja de lamaie rasa, 20 ml. esenta de flori de portocale. In timp ce fierbe, la foc potrivit, amestecam din cand in cand. Laptele nu trebuie sa scada prea mult, timplul total este de circa 10-12 minute. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Separat, amestecam bine cu mixerul, zaharul cu 4 galbenusuri, 2 plicuri vanile si 30 ml. esenta apa flori de portocale, pana se topeste zaharul. La sfarsit adaugam urda.


Aceasta compozitie o amestecam cu graul fiert + lapte si racit.

Batem spuma cele 4 albusuri, cu un varf de sare. Le adaugam in compozitia de mai sus si amestecam incet, incet, cu lingura.

Intindem aluatul, il punem intr-o tava rotonda (captusita cu hartie de cuptor) de diametru 28-30 cm. Lasam putin aluat, pentru a face cateva fasii, de pus deasupra.

Umplem tava cu compozitia de urda si grau, deasupra punem fasiile de aluat sub forma de grilaj. Daca dorim, cu albusul ramas de la prepararea aluatului, ungem deasupra grilajul.

Se pune in cuptor la o temperatura de 180-200C�, timp de 1h. Daca pastiera deasupra nu este suficient de rumena (prea alba), o mai lasam cateva minute. Stingem cuptorul si lasam inauntru inca � h. Scoatem pastiera din cuptor, lasam sa se raceasca. Daca dorim, pudram cu zahar.

Mod de servire
Ingrediente

• Aluatul:
• * 300 gr faina
• * 150 gr. zahar
• * 150 gr. unt
• * 1 ou +1 galbenus
• * un varf de lingurita bicarbonat
• * un varf sare

• Umplutura:
• * 500 gr grau fiert (sau orz)
• * 500 gr. urda (ricotta)
• * 250 ml. lapte
• * 200 gr. zahar (sau 300 gr. daca va place mai dulce )
• * 4 oua
• * 50 ml. esenta apa flori de portocale
• * 2 plicuri vanilie
• * coaja de lamaie rasa ... de la 1 lamaie mai mica
• * 70 gr. fructe confiate (facultativ) ... eu nu am pus
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu