Adauga reteta de mancare
Dulciuri Negresa

Negresa

5 0 0 0
Adaugata de:
cameliafrunza
Timp de preparare:
1 ora
Mod de preparare
Se freaca untul cu zaharul, cacaua si laptele īntr-un vas, care se pune apoi pe aragaz, la foc mic, pāna la primul clocot. Se ia imediat vasul de pe foc. Īntr-o cana, se pastreaza cam 20 de linguri din aceasta compozitie, adaugānd cele 2-3 patratele de ciocolata si amestecānd pāna se omogenizeaza. Restul compozitiei se pune la rece cam un sfert de ora.
Dupa ce s-a racit, se īncorporeaza unul cāte unul galbenusurile, amestecāndu-se bine dupa fiecare īn parte. Se pune apoi faina, īn care s-a adaugat īn prealabil praful de copt sau bicarbonatul. Albusurile se bat spuma tare (ca la bezele) si se amesteca cu compozitia de mai sus. Se īncalzeste cuptorul, se unge si se tapeteaza cu faina o tava, īn care se toarna compozitia.
Se coace la foc potrivit, cam 30-40 de minute. Īn primele 20 de minute nu este indicat sa se deschida cuptorul. Veti sti cānd este gata īnfigānd īn prajitura un pai sau o scobitoare. Daca paiul ramāne uscat, puteti scoate tava din cuptor. Cāt īnca este calda prajitura, se īntinde deasupra amestecul cu ciocolata pe care l-ati pastrat si īn cana. Cānd se mai raceste, se poate taia īn diverse forme vesele, care sa capteze atentia si interesul copiilor.



Mod de servire
Sugestie:
O poti oferi micutilor pe o farfurie, īn care ai pus cāteva jucarioare sau fructe decupate īn forma de stea, cu nas si ochi din stropi de ciocolata sau le poži decora ca īn imagine.
Ingrediente

• • 120 g margarina vegetala sau unt ; 400 g zahar; 50 g cacao (cam trei linguri); 10 linguri de lapte rece ; 4 oua; cāteva patratele de ciocolata; un pliculef de praf de copt sau o lingurita de bicarbonat de sodiu; 250 g faina.
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu