Adauga reteta de mancare
Dulciuri Eclere de casa

Eclere de casa

5 0 0 0
Adaugata de:
Cepapam
Timp de preparare:
Timp de preparare: 20 minute timp de coacere: 30 minute portii:
Mod de preparare
Crema: ouale, faina, zaharul si laptele se amesteca intr-o craticioara la foc mic, pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga untul.
Gogosile se pregatesc astfel: laptele, uleiul si sarea se pun la fiert pana clocotesc, se da cratita de-o parte si se adauga faina treptat, mestecand, pentru a nu face cocoloase. Dupa ce s-a racit aluatul, se adauga pe rand cele 5-6 oua. |n tava unsa, se pun cu lingurita gramajoare de aluat la distanta de 3 cm. Dupa ce s-au copt, se taie in doua si se umplu cu crema. Deasupra se poate pune ciocolata topita.


Mod de servire
Ingrediente

• Pentru crema: 2 oua, 4 linguri de faina, 2 pahare cu lapte, 4 linguri de zahar, 2 linguri de unt, 1 plic de zahar vanilat.
• Pentru aluat : 125 ml lapte, 250 ml ulei, un praf de sare, 500 g faina, 5-6 oua.
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu