Adauga reteta de mancare
Dulciuri Biscuiti cu crema caramel

Biscuiti cu crema caramel

5 3 1 3
Adaugata de:
adinutzza
Timp de preparare:
10 min fierbere+8-10 ore racire
Mod de preparare
Crema:
-se arde zaharul caramel la foc mic pana devine lichid(se amesteca des sa se topeasca toate cocoloasele de zahar care se formeaza);
-cand zaharul este complet lichid se adauga pachetul de unt si se amesteca pana se topeste untul;
-apoi se adauga laptele(din care se opreste 50-100ml)si se amesteca din cand in cand pentru a topi orice rest de zahar ramas pe fundul vasului;
-pana se topeste zaharul se amesteca laptele oprit cu cele patru linguri de faina(laptele se pune treptat peste faina si se amesteca bine pentru a nu ramane cocoloase) pana se formeaza o pasta moale omogena;
-cand zaharul de pe fundul vasului este topit se toarna si amestecul de faina cu lapte, incet, amestecand continuu pentru a evita formarea de cocoloase;
-se fierbe crema in continuare si se amesteca continuu pentru a nu se lipi de vas, pana se obtine o ciulama; este gata cand incepe sa faca bule de aer la fiert;
-se lasa crema la racit si se amesteca in ea din cand in cand pentru ca se formeaza deasupra o crusta;
-cand crema este calduta(sau rece) se iau biscuitii si o tava si se aseaza un strat de biscuiti unul langa altul;
-biscuitii se inmoaie in prealabil in lapte, fiecare bicuit 5-6 secunde pe fiecare parte pentru a nu se inmuia prea tare(laptele se foloseste rece);
-se aseaza un rand de biscuiti apoi crema peste ei, din nou biscuiti si apoi crema, in functie de cat de inalta se doreste;
-deasupra se acopera cu crema si se orneaza cu ce se doreste.
Eu am avut 5 randuri a cate 12 biscuiti. Este o reteta usor de facut, nu este scumpa si este gustoasa!

Mod de servire
Rece
Ingrediente

• -200g zahar;
• -200g unt;
• -500 ml lapte+50-100ml pentru inmuiat biscuitii;
• -4 linguri de faina(nu cu varf);
• -500g de biscuiti obisnuiti
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu