Adauga reteta de mancare
Dulciuri Fursecuri cu ciocolata si cafea

Fursecuri cu ciocolata si cafea

5 0 0 0
Adaugata de:
popescumelinda
Timp de preparare:
mai mult de 2 ore+ zilele de stat la frigider
Mod de preparare
Dizolvati cafeaua instant in apa si lasati sa se raceasca.
Bateti untul cu zaharul folosind mixerul pana devine spumos, cam 3 minute.
Adaugati cafeaua si esenta de vanilie si mixati iar pana aluatul are o culoare crem omogena.
Adaugati faina si mixati putin, doar pana aceasta este incorporata in aluat. Veti obtine un aluat lipicios.
Taiati ciocolata bucatele cat mai mici si incorporati-o in aluat folosind o lingura.
Puneti aluatul intr-o punga si intindeti-l la o grosime de 1/2 cm folosind sucitorul. La sfarsit intindeti punga cu mainile ca sa nu aveti cute pe aluat. Puneti la frigder pentru minim 2 ore, maxim 2 zile.
Cand doriti sa coaceti fursecurile, scoateti aluatul din frigider (acesta va fi foarte tare; aceasta e si motivul pentru care l-am intins inainte, merge mult mai usor asa), taiati punga si apoi taiati foaia patratele sau ce forme doriti. Intepati fiecare fursec cu furculita de 1-2 ori. Asezati-le in tava pe hartie de copt.
Dati la cuptor la 160C pentru 25 minute (paziti-le in ultimele 5 minute, trebuie sa fie putin moi daca le apasati deasupra!). Fursecurile nu trebuie sa prinda culoare, asa ca nu le lasati mai mult la cuptor, chiar daca sunteti tentati.

Mod de servire
Lasati sa se raceasca si apoi serviti.
Pastrati-le intr-o cutie sau o punga.
Ingrediente


• 220 gr unt la temperatura camerei
• 150 gr zahar
• 300 gr faina
• 120 gr ciocolata Toffifee (sau orice ciocolata cu bucatele de caramel)
• 1 lingura cafea instant
• 1 lingura apa calda
• 1 esenta de vanilie
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu