Adauga reteta de mancare
Dulciuri Pasha -desert Finlandez

Pasha -desert finlandez

5 0 0 0
Adaugata de:
popescumelinda
Timp de preparare:
2 ore aprox.
Mod de preparare
Pasha este un desert traditional de Paste a carui aparitie in Finlanda dateaza inca de pe vremea aparitiei ortodoxiei in zona. Bazata pe o traditie culinara aparuta in Karelia antica, intre Marea Alba si Golful Fiinlandei, acest desert este unul delicious si pufos, care se serveste cu paine alaba, in unele regiuni.

Daca nu aveti acasa o forma speciala pentru prepararea acestui desert, puteti folosi fara probleme o forma din ceramica cu farfurioara, pentru gatit pandispan. Recipientul trebuie sa fie prevazut cu o gaura pentru a permite umiditatii in exces sa se stranga acolo.Mod de preparare

Bateti frisca bine cu zaharul pana se intoarce vasul si nu cade compozitia.

Topiti untul, iar atunci cand este fierbinte, amestecati-l cu laptele batut si cu ouale. Adaugati restul ingredientelor si lasati sa se raceasca.

Incorporati frisca in compozitia de mai sus, amestecand usor pana la omogenizare.

Tapetati fundul vasului de copt cu un tifon, adaugati compozitia in vad, lasati la scurs 2-3 zile, presand din cand in cand sa isi lase zeama mai usor. In tot acest timp tineti compozitia la frigider sau intr-un loc racoros.



Mod de servire
Rasturnati vasul pe un platou si consumati-l rece.



Tips:

Se serveste ca desert de Paste impreuna cu cozonac dulce.
Ingrediente

• 200 g unt
• 750 g lapte batut
• 3 oua
• 200 ml (3/4 de cana) de frisca
• 50 ml (1/4 de cana) de zahar
• 6 linguri de stafide
• 1 lingura de sare de lamaie
• 3 lingurite de migdale pisate
• 1/2 lingurita de ghimbir
• 1/2 lingurita de cuisoare
• 1/2 lingurita scortisoara
• 1 lingura zeama de lamaie
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu