Adauga reteta de mancare
Dulciuri Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

5 0 0 0
Adaugata de:
popescumelinda
Timp de preparare:
2ore.
Mod de preparare
Framantati un aluat ca de cozonac pe care il lasati sa creasca pentru cateva ore;

Apoi impartiti cantitatea de aluat in 3 parti: una o veti folosi pentru a o intinde pe toata dimensiunea tavii, unsa in prealabil cu unt;

Rulati sub forma de sul celelalte doua bucati si aranjati-le pe marginea tavii, astfel incat sa formeze un cerc;

Umplutura o faceti amestecand zaharul cu galbenusurile pana se omogenizeaza si apoi adaugati stafidele, coaja de lamaie, vanilia, sarea si smantana;

Puneti amestecul in mijlocul tavii si dati la cuptor;

Cand vedeti ca aluatul s-a rumenit puteti sa scoateti pasca din cuptor si sa o puneti pe un platou sau farfurie;

Mod de servire
Nu uitati ca, la fel ca orice cozonac, pasca trebuie ferita de frig si acoperita cu ceva.
Ingrediente

• Pentru aluat:
• o lingura drojdie
• 1 kg de faina
• 8 galbenusuri
• coaja de lamaie
• o cana cu lapte dulce
• 300 g de zahar
• 200 g de unt

• Pentru umplutura:
• 1 kg de smantana
• 5 galbenusuri
• vanilie
• coaja rasa de lamaie
• 100 g stafide
• 200 g de zahar
• sare
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu