Adauga reteta de mancare
Dulciuri Cozonac de post

Cozonac de post

5 0 0 0
Adaugata de:
popescumelinda
Timp de preparare:
2 ore.
Mod de preparare
Se pune la crescut drojdia cu o lingurita zahar si apa calduta;

Dupa ce creste maiaua, se adauga in restul de faina, se framanta cu apa, cu zaharul, cu esenta vanilie;

Se framanta pana se face o coca omogena, se adauga progresiv framantand uleiul si margarina incalzite si se lasa la crescut;

Se pune cozonacul in forma dorita, se mai lasa putin la crescut, se pune la copt in cuptorul incalzit, cca 40-50 minute.

Mod de servire
Putem sa folosim diverse umpluturi cu rahat, stafide, nuca, gem .....
Ingrediente

• 1 kg faina
• 500 g apa
• 500g zahar
• putin ceai tei concentrat sau suc de fructe galben pentru culoare
• 250 g margarina
• 200 ml ulei
• 40 g drojdie
• vanile
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu