Adauga reteta de mancare
Dulciuri Cozonac cu migdale si alune

Cozonac cu migdale si alune

5 0 0 0
Adaugata de:
popescumelinda
Timp de preparare:
1 ora 20 min. aprox.
Mod de preparare
e pune faina intr-un castron, se face o adancitura in faina unde se pune drojdia frecata cu 20 g zahar si 60 ml lapte. Se lasa asa 15 minute, dupa care se adauga restul de zahar, untul, laptele, sarea, oul si coaja de lamaie;

Se framanta bine, din aluat se formeaza o bila si se lasa la crescut, la temperatura camerei, dar acoperit timp de 15 minute;

Aluatul, care intre timp a crescut putin se intinde pe masa de lucru, pe faina;

Se amesteca martipanul cu migdalele, laptele si scortisoara si se fram�nta bine, pana devine o masa moale;

Pe foaie se intinde umplutura, se ruleaza;

Cozonacul astfel preparat se pune intr-o tava unsa cu unt, capetele se impreuneaza prin presare, se acopera cu un servet curat si se mai lasa la crescut 15 minute;

Intre timp se incalzeste cuptorul la 180�C, cand cuptorul atinge temperatura se pune cozonacul, se lasa cca 50 minute la copt;

Se scoate dn tava si se lasa la racit;

Se pune marmelada cu 2 linguri de apa la fiert si se amesteca bine, pana devine subtire;

Cat este inca calduta se unge cu ea cozonacul;

Zaharul pudra cu 2 linguri zeama de lam�ie si 3-4 lingurite mici de apa, se freaca si se pune peste glazura de marmelada.



Mod de servire
entru a decora acest cozonac puteti adauga 50 g alune macinate sau migdale.
Ingrediente

• 350 g faina
• 25 g drojdie
• 40 g zahar
• 50 g unt
• 100 ml lapte
• 1 varf cutit sare
• 1 ou
• coaja rasa de la 1/2 lamaie

• Pentru umplutura

• 200 g martipan
• 200 g migdale macinate
• 150 ml lapte
• 1 lingurita scortisoara

• Pentru glazura I

• 100 g marmelada de caise
• 2 linguri de apa

• Pentru glazura II:
• 100 g zahar pudra
• 2 linguri zeama de lamaie
• 4 lingurite de apa

Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu