Adauga reteta de mancare
Dulciuri Clatite olandeze cu spanac si gorgonzola

Clatite olandeze cu spanac si gorgonzola

5 0 0 0
Adaugata de:
popescumelinda
Timp de preparare:
35min.
Mod de preparare
Faina si sarea se cern intr-un vas mai larg. Se adauga si drojdia.
Spanacul se decongeleaza sau daca e proaspat se opareste in apa pentru 5 minute si dupa ce se scurge bine se toaca
Punem spanacul intr-un vas gradat si completam cu lapte cat sa avem 400 ml amestec. Eu am folosit 150 ml lapte.
Se adauga spanacul peste faina si apoi incepem si turnam incet laptele si sa amestecm cu telul pana avem un aluat omogen.
Adaugam ouale batute putin si uleiul. Amestecam bine si apoi incorporam 75 gr parmezan razuit
Acoperim vasul si lasam la loc caldut la crescut pentru 1 ora.
Ungem tigaia speciala de facut clatite olandeze cu unt/ulei si apoi cu un tub de ketchup punem aluatul in forme. Le coacem pe ambele parti.
Le-am scos pe o farfurie si se presara parmezan .
Intr-un vas mic se pun 2 linguri lapte si gorgonzola si la foc mic lasam sa se topeasca branza.

Mod de servire
Turnam sosul de gorgonzola peste clatite si servim rapid, sa nu se raceasca sosul.
Ingrediente

• 200 gr spanac(congelat sau proaspat)
• 300 gr faina
• 1 lingurita sare
• lapte caldut (se stabileste in reteta cat aveti nevoie)
• 2 oua
• 3 linguri ulei masline
• 7 gr drojdie uscata
• 150 gr parmezan
• 150 gr gorgonzola
• unt/ulei pentru tigaie
• Portii: 65 bucati

Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu