Adauga reteta de mancare
Dulciuri Tarta cu mere si crema pastera

Tarta cu mere si crema pastera

5 0 0 0
Adaugata de:
popescumelinda
Timp de preparare:
45minute aprox.
Mod de preparare
Se intinde aluatul si se pune intr-o forma cu diametrul de 24 cm, se lasa o margine de 2 cm. Se inteapa cu furculita si se pune la cuptor 15 minute la 185ºC.
Merele se curata si se taie felii subtiri. Se prepara crema pastelera: se amesteca ouale cu zaharul si cu faina pana se dizolva. Se pune laptele la fiert impreuna cu scortisoara si coaja de lamaie.
Cand incepe sa fiarba laptele se ia de pe foc si se amesteca cu ouale si zaharul pana se ingroasa. Se toarna peste aluat.
Pe deasupra se asaza feliile de mere. Se pune la cuptor 45 minute la 185ºC.

Mod de servire
Ingrediente

• 250 g aluat de foietaj
• 3 mere
• Pentru crema pastelera:
• 1/4 l lapte
• 2 oua
• 75 g zahar
• 20 g faina alba de porumb sau faina de grau
• coaja de la 1/2 lamaie
• 1 baton scortisoara


Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu