Adauga reteta de mancare
Dulciuri Paine de casa

Paine de casa

5 0 0 0
Adaugata de:
popescumelinda
Timp de preparare:
50 MINUTE
Mod de preparare
Se amesteca sarea, zaharul, faina si drojdia, se da afara pisica care vrea sa te ajute.
Se toarna incet apa se incorporeaza si se framanta cam 15 minute( mai precis pana te poti dezlipi de acolo) moment bun pentru a adauga uleiul si a mai framanta pana intra de tot in aluat- 5 min.
Se lasa la crescut intr-un loc caldut acoperit de un prosop gros, ajuta daca se culca si pisica alaturi.
dupa 20 minute se ia rezultatul se modeleaza, franzela , impletita, eu i-am facut model " carouri' .
se aseaza in recipient, in cazul meu un vas de la setul de camping, ca am citit eu ca iese mai bine in vase metalice.
Se aprinde cuptorul la max, se pune recipientul cu coca in carouri pe aragaz si se acopera tot cu prosopul gros, se lasa pana isi dubleaza aproape volumul.
se da cuptorul la mai mic, cam 180 de grade celsius, se pune o cana de apa calda in cuptor, si alaturi se introduce recipientul cu viitoarea paine.
Se coace 25 minute, eu am lasat-o 32 si e cam tiganca.


Mod de servire
Ingrediente

• 5 cani faina, 3 lingurite de sare, 3 lingurite de zahar, 2 linguri jumatate de ulei, 2 cani jumatate de apa calduta, un pliculet cu drojdie uscata
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu