Adauga reteta de mancare
Dulciuri CREMES

Cremes

5 0 0 0
Adaugata de:
carmenjavla
Timp de preparare:
1.30 ORE
Mod de preparare
Se prepara o coca din ou,apa,otet si 100 g faina si alta compozitie din 100 g faina si margarina ( care se freaca pana devine spuma).

Se imparte prima coca in 2 parti si se intind 2 foi subtiri.Se unge fiecare foaie cu jumatate din a doua compozitie, se impaturesc si se dau la frigider pentru o ora.

Apoi se ia fiecare jumatate, se intind si se coc pe dosul tavii (pe care se presara faina).
Se pune laptele,zaharul,budinca, si vanilia pe foc mic.Se bat albusurile spuma si se adauga galbenusurile amestecate cu amidonul.Cand incepe sa fiarba se adauga albusul si se amesteca pentru a nu se face cocoloase.Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa 10 minute dupa care se adauga margarina cu lingura si se amesteca incet. Separat, se fierbe gelatina in putina apa, apoi se adauga la crema luata de pe foc.

O mai lasam un timp sa se raceasca dar nu de tot.Cand este calduta se pune intre foi si se inveleste tot in folie de plastic si se da la frigider.

Mod de servire
PUDRAT CU ZAHAR
Ingrediente

• PENTRU FOI
• 200 g faina
• - un ou
• - 200 g margarina
• - 50 ml apa
• - 1 lingurita otet
• CREMA
• 1 l lapte
• - 350 g zahar
• - 100 g amidon
• - 5 oua
• - 200 g margarina
• - vanilie
• - o budinca de vanilie
• - 1 plic gelatina
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu