Adauga reteta de mancare
Dulciuri Branzoaice Moldovenesti

Branzoaice moldovenesti

5 0 0 0
Adaugata de:
Hellenaa
Mod de preparare
Din ingredientele de mai sus se face un aluat nu prea vartos care se lasa la dospit. Dupa ce aluatul a crescut se imparte in bucati egale care se rotunjesc si se mai lasa 10 min la dospit.

Apoi se intinde cu merdeneaua in cercuri cu diametrul de 10 cm se aseaza umplutura in mijloc, apoi se aduna maginile formandu-se branzoaicele. Se lasa la crescut in tava, se ung cu ou batut, se presara cu zahar tos si se coc la foc potrivit.



Mod de servire
Se servesc calde unse bine cu smantana si pudrate cu zahar sau simple
Ingrediente

• Aluat:
• 800 gr faina
• 3 oua
• 50 gr drojdie
• 5 lg zahar
• 350 ml apa
• 50 ml ulei
• sare

• Umplutura:
• 600 gr branza de vaci
• zahar dupa gust
• 3 oua
• sare
• zahar vanilat
• coaja de lamaie
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu



  • Comentariul lui davidutza22
    davidutza22, , a zis:
    Am facut si eu, mai ales ca eu sunt din Moldova si sunt delicioase!