Adauga reteta de mancare
Ciorbe Supa de rosii

Supa de rosii

5 0 0 0
Adaugata de:
Hellenaa
Mod de preparare
Morcovii, telina si ceapa se spala, se curata, se taie in bucati si se pun la fiert cu cca 2 l de apa cu sare si ulei;

Dupa ce legumele au fiert pe jumatate (30 minute), se adauga ardeii taiati felii si rosiile, se lasa sa mai fiarba 20 minute;

Daca aveti mixer, dupa ce se raceste putin se mixeaza tot continutul, daca nu se strecoara supa, pasand bine legumele printr-o sita;

In supa de rosii astfel obtinuta, se pun taiteii de orez fierti in prealabil si racoriti sub putina apa rece;

Se potriveste de sare si dupa gust se poate adauga si lingura de zahar;

Supa de rosii se poate imbunatati ca gust si culoare, prin presararea de marar sau/si patrunjel verde in momentul servirii;

In timpul iernii, cand calitatea rosiilor nu va multumeste le puteti inlocui cu 100 g de bullion sau 1 l de suc de rosii, in acest caz reducandu-se cantitatea de apa. Restul cantitatilor raman neschimbate;

Pentru cazul cand nu sunteti in post supa de rosii se poate drege cu smantana sau se poate pune smantana separate intr-o sosiera.



Mod de servire
Ingrediente

• -2 kg de rosii coapte sau 100 g de bulion sau 1 l de suc de rosii
• 1 ceapa
• 1-2 morcovi
• 1 telina mica
• 1-2 ardei grasi
• 50 ml ulei de masline
• 1 ligura de zahar
• 150 g taitei de orez
• 1 legatura de marar sau/si patrunjel
• sare
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu