Adauga reteta de mancare
Ciorbe Supa de dovleac

Supa de dovleac

5 0 0 0
Adaugata de:
Hellenaa
Mod de preparare
Se curata cepele, se taie in doua si se toaca marunt fiecare jumatate;

Se curata dovleacul de coaja, se taie in trei, se indeparteaza cu un cutit semintele si se taie apoi cuburi ceva mai mari;

Se pune untul sa se topeasca intr-o tigaie si se caleste in el dovleacul si ceapa, amestecand continuu. Cand ceapa devine transparenta, se ia tigaia de pe foc si se pune deoparte;

Se cresteaza cu un cutit fiecare rosie, se oparesc intr-un vas mai mare cu apa clocotita, se curata de pielita si se trec printr-o sita;

Se amesteca intr-o oala, rosiile pasate cu morcovul si telina curatate si taiate marunt, dovleacul si ceapa, se pun pe foc cu 1,5 l de apa si, dupa ce incep sa clocoteasca, se acopera cu un capac. Se lasa sa fiarba incet 20-30 de minute la foc mic si se adauga sare si piper;

Se mixeaza legumele fierte impreuna cu zeama in robotul de bucatarie, se rastoarna inapoi in oala si se adauga smantana, incalzind supa pe flacara mica;

Cand s-a incorporat bine, serviti supa in farfurii, cu crutoane si cu frunzulite de patrunjel verde ca decor.


Mod de servire
Ingrediente

• 1 dovleac mare
• 2 cepe
• 50 g unt sau margarina
• 4 rosii mari
• 100 ml smantana
• cateva frunzulite de patrunjel verde
• 1 morcov
• 1 telina mica
• sare si piper dupa gust
Comentarii la aceasta reteta de mancare

Adauga comentariu